vrijdag 30 oktober 2009

Trunkshow Sciamat in Sluis vrijdag 13 en zaterdag 14 November




Na bij de Sartorialist's presentatie van het boek aanwezig geweest te zijn in Barneys - het topwarenhuis van New York- komen de heren van Sciamat naar de kleigrond. Iets waar ze zich zeker thuisvoelen, want Bitonto is nou ook niet bepaald dichtbevolkt.  Ik bespeur ook altijd een beetje het zelfde portie lef bij deze 2 heren zoals ik dat zelf ook regelmatig ten toon moet spreiden... Het is een last minute booking dus we moeten ook een huisje vol liefhebbers zien te krijgen op die dagen. Maar dat komt blijkbaar in orde, we hebben een prachtige trunkshow voor bereid, waarbij er natuurlijk ook gemeten zal worden, maar ook meer te zien zal zijn van het werk, hun inspiratie en vakmanschap. Vrijdagavond zal er nog een tourneetje zijn in de streek waar er op locatie gemeten zal worden, op vraag van een zeer genegen klant, we hebben heel wat in petto dus die 2 dagen. Voor de inwendige mens is er een natje en een droogje en wat zoetigheden...  Ook zal tijdens deze dagen onze huisfotograaf weer aanwezig zijn, om de leuke herinneringen op  verantwoorde fraaie wijze vast te leggen.

Ieder die het wil zien, van harte welkom!

Vrijdag 13 november vanaf 12 uur tot en met zaterdag avond...

donderdag 29 oktober 2009

Comin' soon

We will start this year with a brand new concept store on the web, www.fransboonestore.com! This will be a high end concept with the most special items we will receive. Also we will add some "store" editions, exclusive for;  Frans Boone " The Store"

To be continued...

Frans Boone keyring in progress!


Salvatore Piccolo das


Niet alleen de shirts zijn mooi, zijn dassen die uit de archieven van ene heer Riva afkomstig zijn liegen er ook niet om, prachtige stukjes hand werk, mooi detail is de zelfkant onderaan de punt..



Tussendoor

De media noemen het een mooie nazomerdag, 15 graden en de laatste niet afgebroken terrasplaatsen zijn bezet... Het zal wel mooi weer zijn, maar om nu van nazomer te spreken gaat me wat te ver, de herfst is al meer dan een maand bezig en heeft zijn nattigheid al laten voelen en ook de eerste nachtvorst is al gepasseerd. De laatste leveringen voor de herfst / najaar zijn achter de rug en de uitgezette lijn voor dit seizoen blijkt succesvol. Ik hoop de lijn verder te mogen zetten en na 10 jaar zelfstandigheid heb ik de draai gevonden vermoed ik, met een collectie die beter in balans zal zijn dan ooit!  Als liefhebber wil je tot het uiterste gaan en zoveel mogelijk je verdiepen in je vak. Je wilt er alles uithalen wat er in zit en zolang je eigenaar van je winkel bent dien je dat uit eigen zak te bekostigen en wordt je dus door schade en schande wijs. Laatst zei ik tegen iemand dat het me geen barst kon schelen of er nou veel of weinig verdiend wordt en die viel bijna van zijn stok. (Ik had  het natuurlijk ook iets genuanceerder moeten zeggen, excuses, natuurlijk is het leuk meegenomen). Het gaat om lange termijn, gedurende al die jaren die ik al door breng in dit vak heb ik veel verschillende genres in mijn handen gehad en altijd met plezier kijk ik terug op de diversiteit in de collectie. En natuurlijk kijk ik nog meer uit naar de dingen die komen gaan! De komende zomer wordt een verrassend seizoen, nieuwigheden te kust en te keur, juist op een door crisis (?) beetje somber gestemde beurs hebben we afgelopen Pitti en de rest van het inkoopseizoen ontzettend ons best gedaan om een nieuw stijlvol, maar ook gedurfd beeld neer te zetten ... Maar nu ben ik ook aan het schrijven over het geen het niet is; Zomer! Laat dus nog maar lekker vriezen, kan ik lekker weer schaatsen op de Damse vaart, net als afgelopen winter (als er ijs ligt ben ik niet te houden en verlaat ik zonder schuldgevoel het pand). Met wat ouwe bekenden die je op het ijs tegenkomt praten over vroeger, kinderen, ouders, ex'jes, nieuwtjes,  auto's ditjes en datjes, andere volkomen nutteloze weetjes en over toekomstplannen.  Toekomst? Nieuwe labels, nieuwe stijlen gemixed, wijdere broeken, (soms) lossere shirts ( soms) en... daar gaan we weer...  De toekomst ligt nu al in de winkel, we hebben deze winter al een top collectie... Ik ga weer terug in mijn bed, morgen is er weer een dag.

ps: je hoeft dit niet te lezen hoor  ;-), maar het is eens wat anders dan foto's van nieuwigheden. Morgen weer...

woensdag 28 oktober 2009

foto's Salvatore Piccolo op facebook

http://www.facebook.com/album.php?aid=2026862&id=1339534034&l=c9044515b2

dinsdag 27 oktober 2009

Any news?



Nee dus, herinterpretatie nummer zoveel van het denim shirt... Maar we hebben er afgelopen weekend wel een hoop van laten maken, allemaal unieke stukken ... die niet uniek zijn in hun oorsprong, maar wel in maat en voor Salvatore Piccolo klanten die erbij waren...

maandag 26 oktober 2009

Salvatore Piccolo deel 2




Overbodig om te vetellen dat Salvatore Piccolo in de winkel was dit weekend! Wel vermeldenswaardig is de aanwezigheid van meerdere liefhebbers die samen een flink aantal shirts hebben laten maken. Het leukste is natuurlijk dat de shirts volgens ons idee alleen voor diegenen waren die aanwezig waren, er is een variant bedacht op het Texana  shirt (die met de parelmoeren knopen en 2 borstzakjes) en op het jeans shirt. Deze varianten zijn dus  "limited" maar dan ook echt limited!





Onze fotograaf Willy Lipppens wist alles zaterdagmiddag goed vast te leggen, bijgaand wat voorbeelden...

vrijdag 23 oktober 2009

woensdag 21 oktober 2009

Drakes custom made for Frans Boone






Drakes 10 rules


1. There are really only two knots worth considering: the four-in-hand and half-Windsor; and only the four-in-hand for knit ties. Other knots are novelties.
2. The self-loop at the back of the large blade, sometimes called a “keeper” but often merely the makers label, needn’t actually be used in fact to hold the smaller blade, better not to, for a freer, more stylish note.
3. The blade ends should ideally reach the top of the trouser waistband and should match up in length. Not as easy as it looks to the uninitiated.
4. A small dimple at the base of the knot shows a certain je ne sais quoi of finesse.
5. With tie bars, as with mens’ jewellery generally, anything other than tasteful discretion can be hazardous, and probably should be avoided.
6. A tie should always be untied carefully after wearing.  As Miss Adelaide says in Guys and Dolls, “We are civilized people.  We do not have to conduct ourselves like a slob.”
7. Fabric ties (silk, wool, cashmere, cotton) should be rolled after wearing and then hung; knit ties should be rolled and never hung.
8. A four-in-hand or half-Windsor knot should just fill the tie space at the collar button and be taut enough to arch out from the collar a bit; the mid-section of the tie should be completely hidden under the collar at the back.
9. Bow ties should never look perfectly tied.  Ceaseless practice usually suffices to produce the precise look of subtle imperfection.
10. The proper length for a bow tie is achieved when the ends sit within the edges of the collar.  This necessitates buying bow ties with sized graduated bands or with an adjustable slider.

dinsdag 20 oktober 2009

Reminder Trunk Show Salvatore Piccolo dit vrijdag en zaterdag in Sluis!

Alles is rond; We hebben dus enkele unieke series die eenmalig gemaakt zullen worden... Mooie washed oxford western shirt, denim shirt chambray shirt en vele mooie dress shirt doeken...  Voorlopig (...) uniek voor Europa muv Italie natuurlijk.. Het leuke is; dit is voor iedereen die het wil hebben, niet op inschrijving of andere moeilijke / gewichtige voorwaarden.  Alles is te maken! van dress tot jeans!

vrijdag 16 oktober 2009

In voorbereiding Valentino Ricci trunkshow, mid november...




Vandaag weer een serie nieuwe blauwe blazers binnengekregen als aanvulling, de volledig handgemaakte versie, superlichte flannel donkerblauw met een  "serieuze ingetogen schouder" voor de wat ingetogener liefhebber. Verder is er nu de zekerheid dat we een trunkshow gaan doen met de 2 broeders in een weekend ergens midden november onder voorbehoud 14 en 15...

donderdag 15 oktober 2009

Salvatore Piccolo denim shirt

Inspiratie op straat gevonden... door de Sartorialist welliswaar... Ik krijg regelmatig vraag naar dit shirt en we gaan het doen. Op 23 24 October wordt dit shirt enkel op maat gemaakt gedurende deze 2 dagen en zal verder niet meer beschikbaar zijn behalve op mijn in aanbouw zijnde webstore, maar dat later...

kijk verder ...

work in progress





Terug bij het begin: Santoni 6313





De cirkel is rond; Na vele collectie's mto bestellingen is hij er weer; De 6313, Icoon van Santoni, mijn 1e favoriet en vooral in deze kleur vooral bekend geworden onder stijlminnend Nederland aan de voeten van ene JK. ik vind het nog altijd een mooie schoen en voor mij een echte Santoni, itt tegenstelling tot vele wanstaltige gedrochten die onder het motto van commercie de wereld in gestuurd worden. Zal wel kwestie van smaak zijn; na de laatste jaren ook redelijk wat varianten in de markt gezet te hebben, is het nu tijd geworden om te filteren en mijn specifieke collectie op peil te houden en te verfijnen; Deze zit er in!


Stadium Jacket












Fay heeft dit seizoen een prachtige campagne, met onder andere het " Stadium Jacket"

2 jassen in 1 !

Lekker om zaterdagmiddag langs de lijn je favoriete club aan te moedigen! Handen diep weggestopt in de zakken, regen en wind bestendig! Het liefst natuurlijk bij mijn nieuwste sponsorobject: Hoofdklasser Hoek is nu onder ons oog gekleed eerlijk is eerlijk, aan de pakken ligt het niet dit seizoen! (zie ook onze website: uw bedrijf) Afgelopen zaterdag was het al een prachtige wedstrijd, met een verdiend gelijkspel, dus wie weet maken kleren ook wel de ploeg! Ze kregen in ieder geval welgemeende complimenten en niet alleen vanwege het mooie spel ;-)

Over de jas; in het begin van het seizoen kan je overwegen alleen het licht donsgevoerde buitendeel te dragen tegen regen en wind. De capuchon kan er snel opgezet en er ook weer direct afgehaald worden. Daarnaast kan het donzen binnenjack (eindelijk; een mooi bruikbaar binnenjack wat niet er uitziet als een binnenjack) op frisse zonnige dagen al meer dan voldoende zijn... Als de buitenjas er overheen gaat en er is een koud of nattig stoeltje vrij en je behoort tot diegenen die ook werkelijk willen kijken en de ploeg wil aanmoedigen vanaf die buitenplaats, maak je het warme waterdichte kussentje los waar je dan heerlijk de billen op kan plaatsen; slim toch?