dinsdag 27 januari 2009

Nieuwe Santoni's en over slanke en ronde leesten

Iedere keer als de Santoni inkoop eraan staat te komen vragen we ons weer af welke serie's en modellen we eens nader gaan uitspitten, hoe gaan we bepaalde classics dit jaar uitbrengen?

De modellen die we voor ons continu assortiment gebruiken zijn geen specifiek zomer of winter modellen, maar de beste modellen die Santoni tot nu toe gebracht heeft en waar je je na een jaar of 3/4 nog altijd mee kan vertonen de zogenaamde "evergreens"Kwalitatief hoogstaand, eleganter dan de Engelse variant is de Monk (gesp) 6144... In de befaamde goodyear maakwijze in "shine" leer, het leer dat de diepste kleuren heeft en momenteel eigenlijk nog enkel te vinden is bij de "limited"reeks. Dat geeft de schoen een net even fraaire aanblik.

Bredere leesten...

Zo ook voor de oxford (veter) deze is een variant op de schitterende 7601 reeks, in een degelijkere liberty leest.

Hier zie je dus een tendens naar een wat minder spitse schoen duidelijk terug, een voorspelling die deze week ook in quote te lezen is. Mijn collega (...) Hans van Dijk geeft mij een duwtje in de rug met mijn en zijn start dit seizoen met de rondere Church leesten, model Burwood is hiervan een mooi voorbeeld , even als de Trickers die ik al eerder gepost heb....Aan de andere kant blijft een mooie lichte Santoni zoals de dubbele monk toch altijd een topper in de zomer en die juist weer wel in een mooie slanke leest... Men moet dus eigenlijk Schizofreen zijn om deze zomer je schoenen te kiezen...