dinsdag 22 december 2009

Herkomst van de lezersWe zullen toch een google translate tool moeten installeren ... Als het al bestaat...  Ik heb een tellertje op de blog gezet en daar kan je iets mee. De herkomst van de lezers bekijken tot ip adressen toe (vooral de bedrijfsnamen zijn leuk...). Zo zie je bijna tot op de persoon wie er meeleest, zo anoniem is het net dus ook weer niet. Een soort big brother gevoel maakt zich van je meester als je deze gegevens voor het eerst bekijkt...  Dit kaartje gaat over de bezoekers van de laatste dag duidelijker de laatste 500, we hebben momenteel  tussen de 500 en 1000 bezoekers per dag, die meer dan 0 seconden kijken, sommigen meer dan een uur, de meesten 2 tot 6 minuten en een enkeling tot wel 5 uur. Ook soms beangstigend, zoals mijn vaste vrienden wel weten heb ik al redelijk wat keren vrij zware inbraken gehad en vanuit bepaalde windhoeken van het verenigd Europa weet ik dat de "klanten" liever  's nachts langskomen om gezellig met zijn viertjes mijn winkel te plunderen, helaas is dit realiteit...

Regelmatige lezers bevinden  zich opvallend ook in oosten en westen van de verenigde staten en wereldwijd in de grote steden, mijn lezers en klanten zijn bereisd en werken vaak op grote afstand van huis.  China, Vietnam, India.

Een  laatste detail; het netwerken via internet werpt zijn vruchten af in Italie en Scandinavie en Duitsland, daar zijn redelijk veel gelijkgestemde bloggers actief en deze zorgen in hun streek voor exposure die de te openen webstore niet in de weg zal staan. Uit de nabije regio zijn het vooral vaste klanten die meestal in de winkel vertellen wat ze op de blog gezien hebben.

laatste puntje; de vlaggetjes zijn momentopnames en zeggen niets over aantallen.

Hieronder nog update eind van de middag, onze Chinese vriend is ook weer wakker  ;-)  en blijkbaar is het bij collega's de 75e keer dat ze een bezoek aan de blog brengen; Gefeliciteerd, de felisi sleutelhanger komt naar jullie toe, geef even het adres waar ie heen moet!